Profilleriniz 3 MİN OKUMA
Profillerinizi yönetin
Yapılandırmaları düzenli tutun, ayrıntılarını gözden geçirin ve bağlantıları bilinçli olarak değiştirin.
UygulamadaProfiller → Profil ayrıntıları
İçindekiler
Tüm rehberlara göz atın →
Profil kitaplığınız
Profiller, kayıtlı WireGuard ve AmneziaWG yapılandırmalarınızı bir arada tutar. Bağlantıyı tanımanıza yardımcı olacak adlar kullanın: konum, amaç veya yönettiğiniz sunucu.
Bu web sitesinde gösterilen Ev, İş ve Seyahat adları örnektir. WireFuse bu bağlantıları oluşturmaz veya bu sunucuları sizin için sağlamaz.
Seç ve bağlan
Profiller’i açın, kullanmak istediğiniz profili seçin ve Bağlantı’ya dönün. Bağlan’ı seçmeden önce seçilen profilin adını kontrol edin.
Zaten çalışan bir bağlantınız varsa, önce bağlantıyı kesin. Profilleri Görüntüle bağlıyken göz atmanıza olanak tanır; perde arkasındaki aktif tüneli değiştirmez.
İnceleyin ve düzenleyin
Sunucuyu, protokolü ve ağ ayarlarını incelemek için bir profilin ayrıntılarını açın. Özel anahtar değerleri hassas bilgiler olarak değerlendirilir. Bunları fotoğraflara veya destek mesajlarına eklemekten kaçının.
Bağlantınız kesildiğinde, sağlanan bağlantı ayrıntılarını, DNS’yi, DNS / DDNS sunucusunu, rotaları veya otomatik bağlantı ayarlarını değiştirmek için profil düzenleyiciyi açın. Yeniden bağlanmadan önce değişiklikleri kaydedin.
| Ayar | Neyi etkiler |
|---|---|
| Tünel DNS | Bağlı VPN için ad çözümlemesi |
| Sunucu DNS / DDNS | VPN sunucu uç noktasının çözümlenmesi ve yenilenmesi |
| Rotalar | Tünele hangi hedef adres aralıkları giriyor |
| Otomatik bağlantı | tvOS’nin kaydedilen VPN’yi başlatabileceği koşullar |
Bir sorunu araştırırken her seferinde ilgili bir ayarı değiştirin. Bu, hangi değişikliğin yardımcı olduğunu görmeyi kolaylaştırır.
Bağlantıyı değiştirmeden yeniden adlandırın
Profil ayrıntılarında Yeniden Adlandır’ı seçin. Adı değiştirin ve Kaydet’i seçin veya olduğu gibi kalması için İptal’i seçin. Yeniden adlandırma, VPN sunucusunda veya anahtarlarında yapılan bir değişiklik değil, bir etiket değişikliğidir.
Profili kaldırma
Kullandığınız bir profili silmeden önce bağlantıyı kesin. Profilin silme işlemini kullanın ve onayı dikkatlice kontrol edin.
Tekrar ihtiyacınız olursa orijinal sağlayıcı yapılandırmasının güvenli bir kopyasını saklayın. Kaydedilen profiller ve anahtarlar cihazın Keychain’sinde saklanır; bu sürüm, profil kitaplığınızı cihazlar arasında senkronize etmez.
Bağlantı sorunu için, çalışan bir yapılandırmayı silmeden önce sorun giderme kılavuzunu deneyin.
Hala sıkıştınız mı? Desteğe başvurun.