Twoje profile 3 PRZECZYTAJ MIN
Zarządzaj swoimi profilami
Utrzymuj porządek w konfiguracjach, przeglądaj ich szczegóły i celowo przełączaj połączenia.
W aplikacjiProfile → Szczegóły profilu
Spis treści
Przeglądaj wszystkie przewodniki →
Twoja biblioteka profili
Profile przechowują razem zapisane konfiguracje WireGuard i AmneziaWG. Używaj nazw, które pomogą Ci rozpoznać połączenie: lokalizacja, cel lub serwer, którym zarządzasz.
Nazwy domu, pracy i podróży pokazane na tej stronie są przykładowe. WireFuse nie tworzy tych połączeń ani nie udostępnia Ci tych serwerów.
Wybierz i połącz
Otwórz Profile, wybierz profil, którego chcesz użyć i wróć do Połączenie. Zanim wybierzesz Połącz, sprawdź nazwę wybranego profilu.
Jeśli masz już aktywne połączenie, najpierw rozłącz się. Wyświetl profile umożliwia przeglądanie po połączeniu; nie przełącza aktywnego tunelu za kulisami.
Przejrzyj i edytuj
Otwórz szczegóły profilu, aby sprawdzić ustawienia serwera, protokołu i sieci. Wartości klucza prywatnego są traktowane jako informacje wrażliwe. Unikaj umieszczania ich na zdjęciach i wiadomościach wsparcia.
Po rozłączeniu otwórz edytor profili, aby zmienić podane szczegóły połączenia, DNS, serwer DNS / DDNS, trasy lub ustawienia automatycznego połączenia. Zapisz zmiany przed ponownym połączeniem.
| Ustawienie | Na co wpływa |
|---|---|
| Tunel DNS | Rozpoznawanie nazw dla podłączonego VPN |
| Serwer DNS / DDNS | Rozwiązywanie i odświeżanie punktu końcowego serwera VPN |
| Trasy | Które zakresy adresów docelowych trafiają do tunelu |
| Automatyczne połączenie | Warunki, w których tvOS może uruchomić zapisany VPN |
Zmieniaj jedno odpowiednie ustawienie na raz podczas badania problemu. Dzięki temu łatwiej będzie sprawdzić, która zmiana pomogła.
Zmień nazwę bez zmiany połączenia
Wybierz Zmień nazwę w szczegółach profilu. Zmień nazwę i wybierz Zapisz lub wybierz Anuluj, aby zachować ją bez zmian. Zmiana nazwy oznacza zmianę etykiety, a nie zmianę serwera VPN lub jego kluczy.
Usuń profil
Rozłącz się przed usunięciem używanego profilu. Skorzystaj z akcji usuwania profilu i dokładnie sprawdź potwierdzenie.
Zachowaj bezpieczną kopię oryginalnej konfiguracji dostawcy, jeśli będziesz jej potrzebować ponownie. Zapisane profile i klucze są przechowywane w urządzeniu Keychain; ta wersja nie synchronizuje biblioteki profili na różnych urządzeniach.
W przypadku problemu z połączeniem skorzystaj z przewodnika rozwiązywania problemów, zanim usuniesz działającą konfigurację.
Nadal utknąłeś? Skontaktuj się z pomocą techniczną.